Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



< Previous
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Friday, 4-Jun-2010 18:12
lengat pisang & meatballs & eggplant in tomato sauce
lama dah tak buat lengat pisang nih.....bila dok sni,pisangnya bersih,besar & gebus2 tu yg rajin melepat,tapi kat sni takleh lar melepat original dgn daun pisang,bkn ada pokok pisang belakang rumah pun LOL LOL LOL LOL tu yg kita terus campak semua dalam loyang & kukus....sonang kerija :-D :-D

resepi lagi satu nih 'meatballs & eggplant in tomato sauce' terkenan kat rumah dak ika (bangkok),pastu lama dah salin resepi tapi dok q je la bila la nak buat,pastu kebetulan ada gather2 tu yg buat sebekas :-D :-D :-D :-D tapi bila dah start makan,segan pulak nak ambik gmbar tgh org LOL LOL LOL LOL tapi sedap sekali sekala layan western....bessssttttt....pastu sila lar berlari 10km LOL LOL LOL LOL melampau2 cheese gi tepek atas tu,sampai eggplant tu pun tenggelam....hehehehehehe :-> :-> :->






MEATBALLS n EGGPLANT in TOMATO SAUCE
Sauce Recipe-adapted from Jamie O TV program & also to Ijan,Finland

Untuk meatballs
500 gm daging lembu kisar – kite guna daging kamben yg dikisar>>Kita ika guna daging lembu masuk semua sekali dlm FP :D
1/2 teaspoon serbuk jintan manis
1/2 teaspoon serbuk ketumbar
1/2 teaspoon serbuk cili
2 genggam breadcrumbs
1 telur -kite tak letak
1 tablespoon daun oregano kering/fresh
1 tablespoon daun rosemarry dicincang – kite tak letak
garam
1 teaspoon serbuk blackpepper
Untuk tomato sos :
1 tin tomato cincang
1 biji bawang besar di cincang
1 bawang putih dicincang
1 teaspoon daun oregano kering
garam
Untuk dibakar :
mozarella cheese
grated parmesan
Sediakan meatballs: Campur semua bahan dalam bekas besar. Gaul sebati. Bentuk2 kan meatballs sebesar bola sepak tenis sehingga habis. Dalam kuali, panaskan sedikit minyak (kite guna dlm 5 camca besar) dan goreng semua meatballs sekaligus. Goreng lebih kurang 5 minit on all sides.
Sediakan sos tomato: Panaskan sedikit minyak dlm kuali/periuk. Goreng bawang besar dan bawang putih hingga layu. Masukkan tomato, oregano dan garam. Gaul sebati dan biarkan mendidih. Tutup api.
Pindahkan sos tomato ke dalam bekas yang sesuai untuk di masukkan dalam oven. Susun meatballs di dalam sos tomato tersebut dan taburkan mozarella dan grated parmesan cheese di atasnya. Bakar pada suhu 220′C selama lebih kurang 15 minit atau sehingga bahagian atas nya bewarna kekuningan. Siap

© Pidgin Technologies Ltd. 2016