Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



< Previous
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Sunday, 16-May-2010 22:59
garlic bread with mushroom soup
salam pagi ahad yang indah ceria kat dublin :-D :-D :-D terang benderang kat luar hari nih, matahari terik betul sedap jek blh pakai t-shirt lengan pendek kat rumah....hehehehehehe :-D :-D

ari nih nak share gambar kita godek garlic bread & mushroom soup :P :P :P dah lama simpan resepi nih tapi bila laaaa nak buat LOL LOL bila en asben dok berkali2 hint sedap makan garlic bread ngan sup....kita pun godek lar :-> :-> tapi untuk en asben kita buatkan sup tulang,sbb dia mmg segan skit dgn mushroom soup nih...heheheheh LOL LOL LOL LOL

untuk garlic bread tu, kita guna roti 'pheranchis' LOL cap tesco jek ;-) yg garlic tu kita buat,tapi resepi ambik dari mana kita pun dah lupa,sbb copy resepi tapi lupa nak letak sumber $-) $-) $-) mintak halal yer tuan resepi ;-) kat sni senang nak dapat fresh parsley tu yg meriah amat kita dok tabur atas roti...hehehehehe. gambar sup tulang tak sempat nak ambik daaaaa...en asben dah perabiskan LOL LOL






Resepi : Garlic Bread
Bahan-bahan :
5 ulas bawang putih - bersihkan
8 sb butter (salted) - suhu bilik
potongan roti
daun parsley - cincang halus
Caranya :
Bawang putih dimasukkan ke dalam aluminium foil dan dibakar 150degree selama 20minit. Dah siap keluarkan dari oven dan ketuk hingga lumat. Masukkan dalam butter dan gaul sebati. Sapukan pada roti kemudian taburkan daun parsley dan dibakar 15minit pada suhu 160degree :-D

Resepi : Mushroom Soup
Bahan-bahan :
butter
bawang besar - cincang
bawang putih - cincang
cendawan putih - cincang
cendawan hitam - cincang
cendawan tiram - cincang
kiub ayam - tumbuk lumat
garam dan lada sulah
air utk kuah
tepung jagung
Caranya :
Panaskan butter,tumis bawang kekuningan.Masukkan semua cendawan dan tumis seketika. Alihkan dari dapur dan biarkan sejuk sebentar. Bila dah sejuk kisar hingga halus,kemudian masakkan semula dengan memasukkan kiub ayam dan air. Pekatkan dgn tepung jagung yg dibancuh dengan air,agak2 jgn terlalu pekat sgt.Perasakan dengan garam dan lada sulah. Semua tiada sukatan cuma agak2 je la yer :-D

© Pidgin Technologies Ltd. 2016